IgG τροφική αλλεργία

Μια IgG τροφική αλλεργία, που επίσης αποκαλείται τροφική αλλεργία τύπου ΙΙΙ ή αλλεργία σε τρόφιμα καθυστερημένης αντίδρασης, εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει ειδικά IgG αντισώματα που μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή. Τα συμπτώματα αργούν να εμφανιστούν, και φτάνουν μέχρι και σε 3 ημέρες μετά την κατανάλωση της τροφής που προκάλεσε την αντίδραση, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την ταυτοποίηση της υπεύθυνης τροφής δίχως την εξέταση.