
3η Συνάντηση Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής: Μάιος 2017 στην Βιέννη, Αυστρία
Board Meetings / 18 Μαΐου, 2018
![Scientific-Advisory-Board3rd-2[1] Scientific-Advisory-Board3rd-2[1]](https://imupro.gr/wp-content/uploads/2021/09/Scientific-Advisory-Board3rd-21.jpg)
Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε η 3η Διεθνής Συνάντηση της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής το Μάιο του 2017.
Ιατροί από 8 χώρες αποτελούν τώρα την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή. Ποιές είναι οι εμπειρίες των γιατρών και των ασθενών με τη βελτιωμένη πια ιδέα του ImuPro; Ποιες πιθανές νέες ενδείξεις υπάρχουν για τα τεστ IgG; Αυτά ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Η συνάντηση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι η συνεχής ανταλλαγή μεταξύ των μελών της επιτροπής είναι εξαιρετικά εποικοδομητική για την πρόοδο του ImuPro.
Υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτοάνοσων ασθενειών όπως είναι το σύνδρομο Sjörgen, η νόσος του Crohn ή η ψωρίαση με τις τροφικές αλλεργίες τύπου III; Λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες διεθνείς μελέτες, διεξήχθη μια ζωηρή συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής. Ένα συμπέρασμα ήταν ότι ακόμη και οι τροφές που πιθανώς δεν προκαλούν την ασθένεια, μπορεί να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και στην επιδείνωση της εξέλιξής της. Επειδή και η υπερευαισθησία στα τρόφιμα που μεσολαβείται από προ-φλεγμονώδη IgG (IgG1-IgG3) μπορεί να είναι υπεύθυνη για τη συνεχή φλεγμονή και καταστροφή του ιστού-στόχου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσδιοριστούν τα προ-φλεγμονώδη τρόφιμα με τον προσδιορισμό των ειδικών IgG στα τρόφιμα. Μια διατροφή που βασίζεται στο αποτέλεσμα της εξέτασης ImuPro μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φλεγμονώδους φορτίου, να επιτρέψει στο σώμα να εξαλείψει τα αντίστοιχα αντισώματα και να επιδιορθώσει τον ιστό-στόχο.